Vuosi 2010 meni lennellen Itämeren yllä puolin toisin. Ensi kosketukseni Tukholmaan oli pitkän tauon jälkeen kylmänkostea ja tuulinen joulukuinen sää - kun muistissa 15 vuoden takaa siinteli aurinkoinen vanha kaupunki.

Toisen yllätyksen koin, kun Juha ilmoitti asuvansa Globenin lähellä - en aivan tiennyt mitä sanoa aamiaispöydässä, kun tuijottelin kadun toisella puolella kököttävää palloa.. Iltasin tämä näky oli vieläkin majasteetillisempi, koska pallon väri vaihteli kaikissa perusväreissä. Ja pakkohan se oli käydä uudella hissillä ihan huipulla asti - nousimme hissillä, kun samaan aikaan teräsmieskilpailussa seinämän reunaa kiipesi kunkin kisajoukkueen jäsen paljain polvin - mahtoi tuntua...

Tukholma on mielenkiintoinen kaupunki. Periaatteessa sielä ei juuri ole paljoakaan nähtävää, mutta pieniä mukavia yllätyksiä löytyy mitä erinäisimmistä paikoista. Puistoja, kujia, muutama näköalatasanne ja kaunis saaristo - siinä kaupunki kiteytettynä seitsemään vierailuun. Sanoisin silti, että Tukholma on kesäkaupunki. Aurinkoinen saaristo, ihmiset kahviloissa ja puistoissa, ulkoilmatapahtumat ja lukuisat ravintolat ovat kaupungin parasta antia.

Ehkä turistin olisi siis syytä piipahtaa vähän syvemmälle kaupungin sopukoihin, eikä pyöriä vain leijonien vartioimilla kaduilla.

-Jenni