Välillä on mukava matkailla ihan kotimaassakin. Tampereella järjestettiin viime viikonloppuna akateemisen kyykän mm-kilpailut. Kyykkähän on hauska opiskelijoiden suosima ulkopeli, jossa heitetään puukapulalla yrittäen saada rivissä olevat kyykät lentämään pois pelineliöstä. Pari kaveria sattui olemaan menossa seuraamaan kisoja, joten minullekin tarjoutui tilaisuus käydä Tampereella ja samalla nähdä siellä päin asustelevia tuttuja.

Itse kilpailu järjestettiin Tampereen teknillisen yliopiston parkkipaikalla, jossa oli kymmeniä joukkueita kilpailemassa kauniin kimmeltävässä, mutta jäätävän kylmässä talvimaisemassa. Lähinnä teekkareiden miehittämät joukkueet eivät ottaneet peliä turhan tosissaan ja yleinen tunnelma olikin rennon hilpeä. Turnaus kestää koko päivän, tosin meille riitti muutaman ottelun katsominen, minkä jälkeen teki hyvää siirtyä saunomaan ja aloittelemaan lauantai-illan viettoa.

Ilta jatkui Hervannan parhaassa pubissa Kultaisessa Apinassa ja hotelli Ilveksen yökerhossa. Ilves eli Ipa vastaa Helsingin Teatteria eli on enemmän näyttäytymispaikka kuin rento klubi, joista pidän enemmän, mutta toimi hyvällä porukalla. Helmikuun pakkasilla voi sanoa vinkiksi, että kannattaa lähteä baariin ajoissa, sillä yöllinen viima puraisee.

Kaveriporukalla ollessa liikkeellä Omenahotellit ovat vakiinnuttaneet paikkansa ykkösvaihtoehtona edullisuutensa ja hyvän sijaintinsa ansiosta. Esimerkiksi Turussa, Tampereella ja Helsingissä ihan siistit ja neljäkin henkeä majoittavat huoneet ovat hyviä vaihtoehtoja. Tällä kertaa majoittauduimme kuitenkin laadukkaasti keskustan Scandiciin, kun Tampereen omput olivat viikonloppuna täynnä.

-Juha